Since 1994

Yhdistyksen tavoitteena on olla tukemassa jousimetsästysharrastusta Pohjois-Karjalassa. Tavoitteeseen pyrimme saattamalla jousimetsästystä positiivisella tavalla tunnetuksi sekä järjestämällä yhdistyksemme jäsenille mahdollisuuksia kehittyä harrastuksessaan.

Jousimetsästys on vanha ja suomalaisittainkin perinteinen metsästyksen muoto. Nykyisin laji on tulossa uudestaan ja jousimetsästyksen harrastajia on Suomessa parisen tuhatta. Metsästys jousella antaa mahdollisuuden kehittyä metsästäjän taidoissa ja riistan lähelle pääsemisessä, sillä ampuminen tapahtuu omalta, varmaksi koetulta osumaetäisyydeltä. Ampumaetäisyydet ovat yleensä taljajousilla alle 25m. Vaistotähtäämiseen perustuvien perinnejousien matkat ovat usein lähempänä 10 kuin 20 metriä.

Karjalan Jousimetsästäjät ry. on sekä Suomen Jousimetsästäjäin Liiton että Suomen Perinne-jousimetsästäjäin Liiton jäsenyhdistys. Yhdistyksessämme toimii sekä perinteisillä jousilla metsästäviä että taljajousen käyttäjiä sulassa sovussa. Jokainen on valinnut aseensa omien mieltymystensa ja taipumustensa mukaan. Myös sekakayttö on sallittua! Joukkoomme kuuluu aloittelijoita ja alan konkareita, monenikäisiä miehiä, naisia ja lapsia.

Yhdistyksen perustoimintaan kuuluu jousimetsästyksen esittelyt ja opastaminen, kilpailutoiminta sekä metsästysretkien järjestäminen yhdistyksen jäsenille. Vuosittain järjestämme yhdistyksen omia maastoammuntakilpailuja sekä kannustamme jäseniämme osallistumaan kansallisiin kilpailuihin.

Jäseneksi?

Yhdistyksen jäseniksi voivat hakea hyvämaineiset, jousella ampumisesta ja jousimetsästyksestä kiinnostuneet, joilla on metsästystutkinto eli voimassa oleva metsästyskortti. Juniorijäseneksi tai kannatusjäseneksi voi hakea ilman metsästyskorttiakin. Kannatusjäsenet voivat osallistua kisoihin ja muuhun yhdistyksen toimintaan, poislukien metsästystapahtumat.

Yhdistykseen liittymismaksu on 20€ ja vuosittainen jäsenmaksu 20€. Jäsenyysetuna saa 50% alennuksen yhdistyksen maastoammuntakisoista ja ilmaisen osallistumisen yhdistyksen harjoitusammuntoihin.